Hø til heste

Kvalitets hø

Amagerwrap tilbyder kvalitetshø, som er specielt egnet til fodring af heste. Vi anvender Barenbrug HayMaster Horse, som er en unik og innovativ sammensætning af forskellige velsmagende græsarter. Ved at vælge Barenbrug HayMaster Horse sikres, at der udelukkende fodres med velsmagende græsarter af høj kvalitet, som opfylder hestens daglige føderation af hø. Afhent selv hø til heste på Sjælland hos os eller få det leveret til din adresse.

Priser

Galleri

Kontakt os i dag

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille varer hjem? Udfyld formularen herunder.
Hvis du ønsker at vi ringer dig op med et tilbud, afkryds da feltet nederst.

Høets sammensætning

  • 60% blødbladet strandsvingel
  • 10% engsvingel
  • 10% timote
  • 10% hundegræs
  • 10% alm. rajgræs

 

 

Hø til heste på Sjællan

Spørgsmål til heste hø

Som hovedregel er det væsentligt, at høet ikke er for vådt på tidspunktet for høst. Høet skal gerne indholde ca. 85% tørstof ved høsttidspunktet for at sikre, at høet ikke bliver dårligt. Høet vil suge noget fugt fra omgivelserne og derfor kan vandindholdet variere. Høets evne til at tørre afhænger også af græssorten.

Fordelen ved hø er, at der har et højt tørhedsnivau, hvilket tilsikrer en længere tyggetid end ved wrap. Wrap er pakket ind for at øge holdbarheden og skal derfor pakkes, når det er relativt tørt. Indpakningen sikrer mindre støv i høet og det frie miljø fremmer surheden og væksten af sunde bakterier såsom mælkesyrebakterier.

Holdbarheden på hø afhænger i høj grad af vandindholdet ved presningstidspunktet samt den efterfølgende opbevaring af høet. Hvis høet bliver fugtigt ved opbevaring, er holdbarheden ned til 4-7 dage, men hvis høet kan holdes helt tørt, og fri for fugt, kan det holde sig i flere måneder.

Mængden af hø en hest kan fodres med dagligt doseres efter hestens vægt, hvor hurtigt hesten tager på og om hesten også for græs. Hvis heste ikke går på græs, er den anbefalede minimumsmængde af hø eller wrap på 1,75-2 kg pr. 100 kg af hestens vægt. Hvis hesten ikke tager på for hurtigt, må den gerne få mere. 

Generelt om Barenbrug HayMaster Horse

Der er flere fordele ved at fodre med Barenbrug HayMaster hø. For det første har denne type hø blandt andet en meget lav tørretid på marken. Ved at sænke tørrertid på marken er chancen for, at høet undgår regnbyer efter høst større. En vigtigt forudsætning for friskt hø er netop at undgå regnbyer efter høst. Med det hurtigtørrende indhold af græssorter sikres frisk og velsmagende hø til din hest hver dag. Tilmed er høet strukturfuldt og yderst velsmagende.

Hvorfor skal du vælge HayMaster hø frem for naturhø?

Naturhø kan være rigtig sundt for hesten. Dog kan der være risiko for, at høet rummer en ubalanceret sammensætning af græssorter. Naturhø opdyrket på ugødet jord har en risiko for, at høet kan indeholde giftige urter, hvilket undgås med HayMaster hø, hvor indholdet og kvaliteten på høet sikres.

Har det lavt sukkerindhold?

Naturhø kan indeholde en høj mængde sukker, hvorfor man skal være påpasselig med fodringen for at undgå forfangenhed. En høj mængde fruktan er en hyppig årsag til forfangenhed og bør derfor undgås. I HayMaster hø er der taget højde for sukkerindholdet og foretaget en række undersøgelser af indholdet af fruktan i sammensætningen af de forskellige græsarter. Indholdet af fruktan varierer meget alt afhængigt af den specifikke type græssort. I HayMaster hø anvendes der udelukkende græssorter, som har et lavt indhold af fruktan.

For mere information omkring barenbrug – læs mere her

Kontakt os i dag

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille varer hjem? Udfyld formularen herunder.
Hvis du ønsker, at vi ringer dig op med et tilbud, afkryds da feltet nederst.